Alper Gezeravcı, Dünya'ya döndü

HaberGlobal.com.tr
Alper Gezeravcı Mehmet Fatih Kacır Türkiye Uzay Ajansı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü Florida açıklarında okyanusa indi. Gezeravcı, kapsülden başarıyla çıkış yaptı.

Axiom Space, aralarında Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibinin Dünya'ya dönüş sürecini canlı yayınladı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü Florida açıklarında okyanusa indi. Kapsül, yer ekibi tarafından gemiye alındı. Gezeravcı, kapsülden başarıyla çıkışını gerçekleştirdi. 

Alper Gezeravcı, Dünya'ya döndü - Resim : 1

ERDOĞAN'DAN ALPER GEZERAVCI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Astronotumuz Alper Gezeravcı Dünya'ya iniş yaptı. Güzel gitti, güzel indi. Türkiye'ye de inişini bekliyoruz. Daha birçok Alper Gezeravcıları uzaya göndereceğiz" dedi.

BAKAN KACIR: TÜRKİYE'NİN İNSANLI İLK UZAY BİLİM MİSYONU TAMAMLANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun tamamlandığını belirtti. Kacır, inişin gerçekleşmesinden sonra da "İlk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı Ax-3 ekibini taşıyan kapsül yeniden dünyada. Çok şükür" paylaşımını yaptı.

Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD yerel saatiyle 18 Ocak 16.49'da (TSİ 19 Ocak 00.49) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatılmıştı.

Yolculuğu yaklaşık 36 saat süren Ax-3 mürettebatı, 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmıştı.

Alper Gezeravcı, Dünya'ya döndü - Resim : 3