Akıllı Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatmanızı Sağlayacak Etkili Yöntemler!

Teknoloji Haberleri
Akıllı Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatmanızı Sağlayacak Etkili Yöntemler!

Oyun, konuşma, mesajlaşma, fotoğraf çekimi ve daha bir sürü özellik... Peki bunca özelliği içinde barındıran cep telefonunun batarya süresini nasıl uzatabiliriz? İşte sizler için hazırlamış olduğum ipuçları...

Cep telefonları artık hayatımızın vazgeçilmezleri oldu. Yeni telefon alırken ilk baktığımız özellik batarya kapasitesi oluyor. En yüksek kapasiteli bataryayı alsak bile belli bir kullanım zamanı sonrası telefonun bataryası erkenden bitmeye başlıyor. Özellikle telefonla oyun oynayanlar için oldukça can sıkıcı olan bu durumu batarya değiştirmeden nasıl uzatabilirsiniz. İşte o yöntemler;

Arka Plan Uygulamaları Bataryanıza Savaş Açıyor

Telefonunuzu kullanırken açtığınız ve daha sonra kapatmayı unuttuğunuz uygulamalar bataryanızın kullanım süresini vampir gibi adeta emiyor. Telefonunuzda açtığınız uygulamaları tek tek manuel olarak kapatabilirsiniz. Ayrıca Google Play Store'da bu görevi sizin yerinize yapacak arka planda açık olan uygulamaları sınırlandıracak programlar da bulunmaktadır. Arka plan uygulamalarını sınırlandırmak pil ömrünüzün uzatılmasında ciddi oranda katkı sunacaktır. 

Ayarlara Girip Güç Modunu Aktif Edin! 

Telefonunuzu sürekli kullanmıyorsanız güç modunu aktif edebilirsiniz. Güç modu telefonda kullandığınız özellikleri sınırlandırıyor olsa da telefonunuzun çok daha uzun süre açık kalmasını sağlayacaktır. Android cihazlarda güç modunu 'Ayarlar > Pil > Pil Tasarrufu' kısmında görebilirsiniz.  Telefonunuzun kullanım saatini oldukça artıracak olan bu yöntem sayesinde cihazınızla daha fazla vakit geçirebilirsiniz. 

Evdeyken GPS'inizi Boşa Açmayın!

GPS'in sürekli açık olması pil ömrünüzü hızla tüketebilir. GPS ve konum özelliğinin yanı sıra Bluetooth ve Wi-Fi de kullanılmadığında kapatılarak batarya ömrü uzatılabilir. 

Işıl Işıl Telefon Bataryayı Hemen Bitiriyor!

Telefonunuzun ekran parlaklığının artırmış olmanız bataryanızın ömrünü yarı yarıya etkileyecektir. Çoğu insan bu ayarın ne kadar önemli olduğunu bilmiyor. Ekran parlaklığı, pil ömrüne çok ciddi boyutta etki ediyor. Ekran parlaklığını kısmak şarjınızın daha uzun gitmesini sağlayacaktır. Üstelik ekran parlaklığını düşük tutmak, ekranınızda oluşabilecek ghost screen (hayalet ekran)  gibi sorunların önüne geçecektir.

Akıllı Telefon Şarj Döngüsüne Dikkat Edin!

Telefonunuzu sürekli şarja takmak telefonun bataryasının hızla deforme olmasına neden olacaktır. Telefon bataryanızı yüzde 0’dan yüzde 100’e şarj etmek batarya ömründen bir döngü eksiltirken, yüzde 0’dan yüzde 80’e şarj etmek bunun çeyreğini eksiltir. Bunu yapmak uzun vadeli bir çözümdür.