Optik illüzyon Haberleri

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Dürbünle bakan avcılar bile kaçırdı! Resimdeki gizli baykuşu sadece dâhiler 9 saniyede buluyor Deneyen her 100 kişiden sadece 1'i buluyor! Resimdeki gizli salyangozu sadece dâhiler buluyor Kendine güvenenler buraya! Resimdeki gizli kediyi sadece bir dahi 9 saniye dolmadan bulmayı başardı Senin ruh hayvanın hangisi? İşte resimde ilk gördüğün hayvana göre gizli kalmış kişilik özelliklerin Edison gelse bulamaz! Antik çağlardaki gizli ampulü sadece gerçek dâhiler 9 saniyede buluyor Sen ilk hangisini gördün, bir kadın mı yoksa ağaç mı? Resimde ilk gördüğün karakterini yansıtıyor Sadece gerçek dâhiler görebilir! Resimdeki farklı emojiyi bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor Dürbünle bakan bile bulamıyor! Sadece bir dahi resimdeki gizli kaplanı 9 saniye dolmadan görüyor Sadece şahin gözlü dâhiler buluyor! Resimdeki gizli arabayı 11 saniyede görmek için 130 IQ gerekiyor En avcı kedilerin bile gözünden kaçıyor! Resimdeki gizli fareyi sadece bir dahi bulmayı başarıyor Tüm insanlığı ikiye ayıran o görsel: Tavşan görenler ve ördek görenlerin kişilikleri ortaya çıktı Her bakan mutfak görebilir, asıl mesele kediyi görmekte! Sadece bir dahi gizli kediyi görebilir Bir şahinin gözlerine sahipsen hemen göreceksin! Resimdeki saklı golf topunu sadece dâhiler buluyor İddia ediyoruz kimse bulamayacak! Bu halıdaki gizli yüzüğü 10 saniyede bulmak neredeyse imkansız Hayvan bakıcıları bile ayırt etmekte zorlanıyor! Resimdeki timsahı 9 saniyede bulan dahi sayılıyor Denemesi bedava, bulması imkansız! Bu resimdeki gizli çekici bulan en az 135 IQ'ya sahip çıkıyor Siz de bir dahi olabilir misiniz? Gerçek dâhiler lunaparktaki gizli fili 9 saniye dolmadan buluyor Her 250 kişiden sadece 3'ü buluyor! Resimdeki farklı yavru köpeği görenler dahi sayılıyor Bu resim 40 yıllık manava meslek bıraktırır! Resimdeki farklı sebze çuvalını sadece dâhiler görüyor Yaban mersinleri içerisinde bir karınca gizli! Sadece 9 saniyede bulabilenler ise dahi sayılıyor Kişiliğine dair en gizli sırrın duyulmasına hazır mısın? Eğer bu resimde ilk gördüğün çekirdekse... Resme sızan kardan adamı bulabilene helal olsun! Her 100 kişiden 98'i 8 saniyede onu bulamıyor! Resimdeki 5 ineği 5 saniyede bulmak için 'kartal gözüne' sahip olmak gerekiyor! Kendine güvenenler bir bir yanıldı: Bu resimdeki farklı kriket sopasını bulan dahi çıkıyor