Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 94

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji duyurdu: 25 ile kar yağışı geri geliyor, pazar gününe kadar sürecek Yaz ayları için şimdiden uyarı geldi Meteoroloji tarih verip uyardı! İstanbul dahil birçok ile kar uyarısı Meteoroloji gün vererek uyardı: Yağışlar geri geliyor Meteoroloji'den kar yağışı ve sağanak uyarısı! Meteoroloji duyurdu: Sağanak ve kar yağışı geliyor Meteoroloji uyardı! Hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağış geliyor Meteoroloji'den 23 Mart'a özel fotoğraf yarışması Meteoroloji uyardı: Perşembe gününden itibaren değişiyor Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji duyurdu Meteoroloji Genel Müdürlüğü o illeri uyardı Meteoroloji'den güncel rapor: Hava sıcaklıkları yükselecek mi? Meteoroloji duyurdu: Türkiye güneşli bir gün geçirecek Meteoroloji'den flaş uyarı! Yurdun bu bölgelerine dikkat Meteoroloji bölge bölge uyardı: Yoğun kar geliyor! Meteoroloji uyarmıştı! 43 ilin geçiş güzergahında kar yağışı başladı Meteoroloji'den turuncu kodlu kar uyarısı! Meteoroloji'den birçok il için uyarı: Kar, sağanak ve fırtına Fırtına nedeniyle öğrenci yurdunun çatısı uçtu Meteoroloji'den 50 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı Valilikler duyurdu: Eğitime 'hava muhalefeti' engeli Meteoroloji açıkladı! Marmara'da kuvvetli yağışlar ne zaman bitecek? İstanbul dahil 55 kent için sarı ve turuncu kodla uyarı: Yoğun kar yağışı geri dönüyor! Valilikten flaş uyarı: Kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat