Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 95

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den yarın için 'sarı kodlu' yağış uyarısı Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış bu akşam başlıyor Edirne'de şiddetli yağış! Nehir taştı, tarım arazileri sular altında kaldı Meteoroloji uyardı, Isparta’ya yeniden kar geliyor İstanbul için uyarılar peş peşe geldi! Meteoroloji kar yağışı için tarih verdi Meteoroloji tarih vererek duyurdu: Hava sıcaklıkları... Meteoroloji'den Karadeniz ve Doğu Anadolu için flaş uyarı Meteoroloji'den güncel rapor: Kar geri geliyor! Sıcaklıklar hafta ortasında düşecek Meteoroloji tarih vererek duyurdu: Hava sıcaklıkları artıyor Hafta sonu hava nasıl olacak? Çatıda biriken kar kütlesi bir kişinin üzerine düştü! O anlar kamerada Meteoroloji'den 4 il için kar uyarısı! Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı Antalya'nın merkezine 1 saat uzaklıkta! Araçlar kara gömüldü Meteorolojiden 33 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kar ve sağanak yağışa dikkat! Kar geri mi geliyor? Meteoroloji'den flaş uyarı Meteoroloji uyardı: Bu bölgelere çamur yağacak Meteoroloji'den İstanbul için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor İstanbul dahil birçok il için sel uyarısı Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarı Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı! Teyakkuza geçildi Bolu, Türkiye'nin en soğuk ili oldu İstanbul için korkutan kar tahmin! Meteoroloji'den 52 il için kritik uyarı