Meteoroloji'den 'aşırı sıcaklık' ve 'sağanak yağış' uyarısı: Etkisi daha da artacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) alınan güncel hava tahmin raporuna göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Öte yandan birçok ilde etkili olan 'sağanak yağış' etkisini artırarak devam edecek.

Son Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 5 günlük güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji'den alınan güncel bilgilere göre, hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Meteoroloji, birçok ile hem 'aşırı sıcaklık' hem de 'sağanak yağış' uyarısında bulundu. Uzmanlar, etkisini artırarak devam ettiren aşırı sıcaklara karşı özellikle de çocukları ve yaşlıları uyarıyor. Saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması ve direkt güneş temasından kaçınılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, şapka ve güneş kreminin önemine dikkat çekiyor. 

8 İLE SARI KODLU 'SAĞANAK YAĞIŞ' UYARISI

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Çankırı, Denizli, Kırşehir, Muğla, Uşak illerini 'sağanak yağış' konusunda sarı kodla uyaran Meteoroloji, özellikle de Doğu Anadolu ve Kıyı Ege illerinde yükselmeye devam edecek sıcaklıklara karşı da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber