Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 83

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den flaş uyarı! Özellikle perşembe ve cuma gününe dikkat Meteoroloji, İstanbul dahil birçok ili gün vererek uyardı! Kuvvetli geliyor, günlerce sürecek Meteoroloji saat verdi! Kuvvetli yağışa dikkat Meteoroloji 81 ili tek tek uyardı! Bu tarihlere dikkat Meteoroloji'den 28 il için 'sarı kodlu' uyarı: Kuvvetli geliyor! Hafta sonu plan yapacaklar dikkat! Geri geliyor Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kuvvetli yağışa dikkat Meteoroloji'den flaş uyarı: Hafta sonu yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor Mayıs ayında 5 metrelik karla mücadele Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Meteoroloji'den 13 il için 'sarı kodlu' uyarı! Kuvvetli sağanak yağışlar geliyor Montlar dolaba kaldırılamayacak Meteoroloji'den flaş uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor! Meteoroloji gün vererek uyardı: Yurt genelinde kuvvetli yağışlar etkili olacak! Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak uyarısı Meteoroloji'den birçok ile flaş uyarı! Kuvvetli geliyor Meteoroloji'den bazı bölgelere sağanak ve kar uyarısı Bazı bölgelere kuvvetli kar yağışı uyarısı Meteoroloji'den birçok ile flaş uyarı! Bir anda düşüp bir anda yükselecek Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji'den 4 il için kritik uyarı! Bu tarihlere dikkat Cumartesi ve pazara dikkat! Meteoroloji'den birçok ile sarı kodlu uyarı! Çok kuvvetli geliyor