Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 82

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Bazı kentlere yaz gelmiyor... Mayıs ayı sonunda yağan kar, her yeri beyaza bürüdü Meteoroloji gün gün açıkladı! Sağanak yağışa dikkat Çakan şimşekler geceyi gündüze çevirdi! Ortaya çıkan görüntüler adeta büyüledi Meteoroloji güncel hava tahmin raporunu yayımladı! Yurt genelinde hava sıcaklıkları nasıl olacak? Osmaniye'de cadde ve sokaklar göle döndü! Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek ve kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı Meteoroloji uyardı: İstanbul dahil pek çok ile sağanak geliyor! Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kuvvetli yağışa dikkat Meteoroloji duyurdu: Güneşli hava yerini yağmura bırakacak! Yurt genelinde etkili olacak Meteoroloji gün verdi! Kuvvetli yağışlar geliyor Son 69 yılın en soğuk Mayıs ayı yaşanıyor... Kara kış geri geldi, kent beyaza büründü... Pazar gününe dikkat! Mayıs ortasında inanılmaz görüntü: 6 kente kar yağdı Bahar değil kış! Mayıs'ın ortasında kar uyarısı geldi Valilikten flaş uyarı: Akşam saatlerinde kuvvetli yağışa dikkat! Yüksek kesimlere kar düşebilir... İstanbul'a kış geri döndü! Ağaç, seyir halindeki araçların üzerine devrildi İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve yağış Kış geri geliyor! Peş peşe yoğun kar uyarısı yapıldı! Meteoroloji'den yurt genelinde sağanak yağış uyarısı! O bölgede yaşayanlar dikkat! Fırtına geliyor... Meteoroloji duyurdu: Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek Soğuk ve yağmurlu hava ne zaman bitecek? Meteoroloji az önce açıkladı Meteoroloji uyardı: Yağış İstanbul’a doğru geliyor