Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 85

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

İstanbullular dikkat! Meteoroloji saat vererek uyardı! Meteoroloji'den fırtına uyarısı! Günün ilk saatlerinden itibaren etkili olacak Meteoroloji'den Marmara dahil diğer bölgelere yeni uyarı Meteoroloji yeni raporda cuma gününe dikkat çekti! Bir anda yükselecek Meteoroloji'den birçok il için uyarı! Kuvvetli sağanak geliyor Meteoroloji tek tek saydı! Bu kentlerde göz gözü görmüyor Meteoroloji duyurdu... 2 gün dayanın, 12 derece birden artacak! Uzmandan uyarı: Nisan boyunca aralıklarla sürecek İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den birçok il için kar yağışı uyarısı! Son Dakika! Meteoroloji'den 43 il için alarm İstanbul'da hava daha da soğuyacak mı? İstanbul'u kaplayan çöl tozu havadan görüntülendi Ve Türkiye'ye ulaştı: Pencereleri hemen kapatın! Turuncu ve sarı kodlu uyarı! Meteoroloji 44 ili tek tek açıkladı Yaz beklerken kış geri geldi! Trakya beyaza büründü İstanbul dahil birçok ile kuvvetli sağanak ve toz taşınımı uyarısı Meteoroloji ve AFAD uyardı: Bu akşamdan itibaren etkili olacak, tedbirli olun! Şemsiyelerinizi almayı unutmayın! Meteoroloji'den 5 günlük uyarı! Meteoroloji'den İstanbul için kritik uyarı! Yarından itibaren etkisini gösterecek Meteoroloji'den birçok il için toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek Elâzığ'da zirai don, kayısı bahçelerini vurdu Güneşli havaya hasret kalmışlardı! Sıcaklıklar artınca sahiller doldu, taştı Dev kütle Türkiye'ye yaklaşıyor: 4 gün boyunca etkili olacak! Meteoroloji uyardı! 3 güne dikkat: Yeniden geliyor