Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 81

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji art arda uyardı! Termometreler 43 dereceyi gösterdi, 'güneş çarpması' uyarısı yapıldı.. Meteoroloji'den Suriye kaynaklı toz taşınımı uyarısı Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Sıcaklıklar daha da artacak! İstanbul'da Valilik aşırı sıcağa karşı uyardı! Aşırı sıcaklar devam edecek mi? Meteoroloji saat vererek uyardı! Bu saatlerde dışarı çıkmayın Meteoroloji'den o ile 'aşırı sıcaklık' uyarısı! Devam edecek... Meteoroloji gün vererek uyardı! Aşırı sıcak ve sağanak yağış geliyor... Meteoroloji uyardı! Mevsim normalleri üzerinde... Sağanak yağış ve yüksek sıcağa dikkat! Meteoroloji'den birçok ile 'yüksek sıcaklık' uyarısı: Normalin 12 derece üzerinde seyredecek! Meteoroloji uyardı: Bu 3 ilde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den flaş uyarı! Marmara dahil 7 bölgede sağanak yağış bekleniyor Ve uyarı yapılan gün geldi: Kavrulacağız! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! İstanbul dahil birçok ile 'aşırı sıcaklık' uyarısı Meteoroloji'den flaş uyarı! 12 derece birden yükselecek Meteoroloji'den flaş uyarı! İstanbul için saat verildi Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için flaş uyarı! Mevsim normallerinin 12 derece üzerine çıkacak! Meteoroloji uyardı! Kuvvetli sağanak geliyor... Meteoroloji sağanak yağışa karşı uyardı! İşte il il hava durumu… Meteoroloji güncel raporu yayımladı! Önce sağanak yağış sonra kavurucu sıcak geliyor! Meteoroloji'den hafta sonu için uyarı: Kavrulacağız! Meteoroloji'den yeni uyarı! Özellikle cuma gününe dikkat Meteoroloji uyardı: Hafta sonu kavurucu sıcaklar geliyor!