Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 79

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji gün vererek uyardı: 'Sağanak yağış' İstanbul'a geliyor... Yeni rapor yayımlandı! Önümüzdeki 5 günde dikkat! Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için flaş uyarı! Gün vererek uyardı, kuvvetli geliyor... Meteoroloji il il açıkladı! Sağanak yağış ne zaman bitecek? Meteoroloji yeni raporu yayımladı: Batıda 'sağanak yağış' doğuda 'aşırı sıcaklık' uyarısı... Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kuvvetli yağışa dikkat Meteoroloji'den yeniden 'sağanak yağış' uyarısı! 'Sarı kodlu' uyarı verildi... Ankara'da sağanak yeniden bastırdı Meteoroloji tek tek duyurdu! 32 kent alarmda: Çok kuvvetli olacak Ankara'da sele aracın içinde yakalandı Meteoroloji 71 il için alarm verdi! Bu saatlere dikkat Osmaniye'de 'sağanak yağış' sonrası can pazarı! Valilikten flaş 'sel' uyarısı! Yarına dikkat... Meteoroloji'den bir 'sağanak yağış' uyarısı daha! Yeni raporda 24 il için 'sarı kodlu' uyarı! Rize’nin yüksek kesimlerinde dolu yağışı etkili oldu Meteoroloji'den 6 ile turuncu, 37 ile sarı uyarı! Ankara'da selde mahsur kalan vatandaşlar şişme botla kurtarıldı Meteoroloji'den 81 il için alarm! Günlerce sürecek Meteoroloji 39 il için alarm verdi: Yağışlar bitmiyor Ankara'da selde ölen İlkay Yiğit son yolculuğuna uğurlanıyor Ankara’da görülen ‘yeşil bulutların’ sebebi belli oldu Göle dönen caddede balık tuttu Meteoroloji'den 34 il için 'sarı kodlu' uyarı! Çok kuvvetli geliyor... Meteoroloji sarı kodla uyarmıştı! Korkulan oldu, araçlar yolda kaldı