Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 78

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den kırmızı kodlu uyarı: Şiddetli yağış 36 saat sürecek Meteoroji'den sonra Bakanlık da uyardı: Bu geceden itibaren... Meteoroloji o illeri "sarı" ve "kırmızı" kodla uyardı! Bartın sele teslim: Minibüs sürücüsü dakikalarca suda mahsur kaldı! Sinop'ta hortum tonlarca su kütlesini havaya kaldırdı Valilik gün vererek uyardı! Sel tehlikesine dikkat! Meteoroloji'den İstanbullulara hafta sonu uyarısı Meteoroloji'den 33 ile 'renk kodlu' uyarı! Kuvvetli rüzgar, fırtına ve sağanak yağış geliyor... Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları düşüyor, yağışlar sürecek! AFAD'dan Marmaris uyarısı İstanbul dahil 61 il için flaş uyarı Meteoroloji'den 26 ile 'renk kodlu' uyarı! 'Fırtına' ve 'kuvvetli yağış' geliyor... Meteoroloji'den peş peşe sağanak uyarısı Meteorolojiden son dakika açıklaması! Gün vererek uyardı... Meteoroloji'den birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı! Sağanak yağışlar devam edecek... Meteoroloji'den özellikle İstanbullular için sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji gün vererek uyardı! 'Sağanak yağış' tüm yurtta etkili olacak... Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: İstanbul ve Ankara dahil 32 kentte alarm verildi! Uyarılar peş peşe geldi: 13 il için 'sarı' alarm! İstanbul, Kocaeli ve Sakarya için kritik uyarı! 3600 ek gösterge için kritik hafta! Her şey belli olacak Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kuvvetli yağışa dikkat Meteoroloji güncel hava tahmin raporunu yayımladı! 'Sağanak yağış' devam edecek... Meteoroloji'den o kentimize flaş uyarı: Sıcaklık, mevsim normallerinin üzerine çıkacak...