Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 77

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Bayramda hava nasıl olacak? MGM'den açıklama Bayramda sağanak yağış bekleniyor Meteoroloji gün vererek uyardı! 'Sağanak yağış' ve 'yüksek sıcaklık' geliyor Kurban Bayramında hava nasıl olacak? Meteoroloji’den iki uyarı birden geldi: Sıcağa da rüzgara da dikkat! Meteoroloji uyardı: 5 gün boyunca kavrulacak Bu 3 güne dikkat: Hava adeta yanacak Meteoroloji'den haritalı uyarı: 4 ilde kuvvetli yağış var! Meteoroloji gün vererek uyardı! 'Kuvvetli rüzgar' ve 'yüksek sıcaklık' uyarısı! Meteoroloji'den yeni uyarı! Kuvvetli rüzgara dikkat Meteoroloji'den Ankara için kritik uyarı Meteoroloji uyardı: Sağanak yağışlar sona eriyor, kavurucu sıcaklar geliyor Meteoroloji'den Zonguldak, Kastamonu, Bartın ve Ankara için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji'den birçok ile 'sarı kodlu' uyarı! Sağanak yağışlar devam edecek... Batı, Orta Karadeniz ve İç Anadolu için sel uyarısı AFAD'dan iki il için korkutan 'sel' uyarısı! Bu geceye dikkat Meteoroloji duyurdu: 17 ile 'sarı kodlu' uyarı! İstanbul dahil birçok ile 'sağanak yağış' geliyor! Batı Karadeniz bölgesi, sel afeti korkusunu tekrar yaşadı Meteoroloji il il uyardı: Sağanak yağış esir alacak Batı Karadeniz'de sağanak ne kadar sürecek? Bartın ve Kastamonu'yu sel vurdu: Bölgeden son durum ve uyarılar Selin vurduğu Kastamonu'nda vatandaşlar helikopter ile tahliye edildi Bakan Kurum uyardı: Önümüzdeki saatler kritik Zonguldak'ta sel haberi sunan muhabir canlı yayında rögara düştü