Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 76

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den son dakika 'sarı' alarm! 11 kentte etkili olacak Meteoroloji ve AFAD peş peşe uyardı: Kuvvetli geliyor Meteorolojiden o kente son dakika uyarısı! Yeni hafta yeni uyarı: Yağışlı geçecek, sıcaklıklar düşecek! Meteoroloji'den o il için korkutan uyarı! Sıcaklık 42 dereceyi bulacak Sıcaktan nefes alamaz hale geldiler! 50 dereceyi buldu Meteoroloji'den bayram tatili sonrası yola çıkacaklara flaş uyarı Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar artıyor! Meteoroloji'den birçok ile 'yüksek sıcaklık' ve 'kuvvetli rüzgar' uyarısı Meteorolojiden o kente kritik uyarı! İstanbul dahil 25 ile sağanak yağmur uyarısı! Meteorolojiden son dakika uyarısı: İstanbul dahil birçok ilde... Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Aman dikkat, tehlike geçmedi! İstanbul'da hava durumu nasıl? 10 Temmuz 'İstanbul'da bugün hava nasıl' olacak? İstanbul'da sağanak! Vali Yerlikaya açıkladı: Tehlike sürüyor 21 şehir için alarm verildi: Sel,, yıldırım, dolu, fırtına… Art arda uyarıların ardından İstanbul'da beklenen 'sağanak yağış' başladı! O anlar kamerada... Meteoroloji'den 'İstanbul' için son dakika uyarısı! Sabah saatlerinden itibaren etkili olacak... Birçok ilde etkili olan sağanak yağış, bayram sevincini gölgede bıraktı! Meteoroloji ve Bakanlıktan sonra şimdi de Valilik uyardı! Sel, su baskını, dolu, yıldırım... Trakya, bayramda fırtınaya teslim oldu! Meteoroloji'den peş peşe 'sağanak yağış' uyarısı! Çok kuvvetli geliyor... Kurban Bayramı'nın ilk günü bu 10 ilde yaşayanlar dikkat! Uyarılar peş peşe geldi Meteoroloji'den flaş uyarı: Sağanak yağış bayram boyunca devam edecek