Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 71

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Yüksek sıcaklık uyarısı: Kavrulacağız! Dereceler 41'i geçecek Tam soğuk hava geldi derken... Yeni rapor yayımlandı: Kavrulacağız Meteoroloji uyardı: Hafta sonuna dikkat! Sıcaklıklar yükseliyor Bu illerde yaşayanlar dikkat! Çok kuvvetli sağanak bastıracak Valilikten korkutan "sel" uyarısı! Meteoroloji tarih vererek uyardı: Dikkat! Sağanak yeniden kapıda... Bakanlık il il uyardı! Dikkat: Kuvvetli yağış geliyor! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı! Meteoroloji'den İstanbul dahil 30 il için kuvvetli yağış uyarısı İstanbul için sel ve dolu uyarısı! Bu gece başlıyor 11 Eylül Pazar 2022 hava durumu! Meteoroloji saat verip uyardı Meteoroloji'den yurt genelinde 'sağanak yağış' uyarısı! Çok kuvvetli geliyor... Pazar günü dahil 3 gün boyunca 52 il için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji'den 5 günlük flaş uyarı: Sıcak hava dalgası geliyor Bir anda bastıran soğukların ardından akıllardaki tek soru: Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte yanıt Meteoroloji yeni hava durumunu yayımladı Meteoroloji uyardı! Sıcak hava dalgası geri geliyor: 40 dereceye dayanacak! Soğuk hava ve sağanak yağış ne kadar sürecek? Flaş açıklama Meteoroloji'den 5 ile 'sarı kodlu' uyarı! Çok kuvvetli geliyor... Meteoroloji o bölgeleri işaret etti! Geliyor... Meteoroloji Marmara için saat verip uyardı 4 günlük kuvvetli sağanak yağış uyarısı Meteorolojiden kritik uyarı: Sağanak yağış kapıda! Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminini açıkladı! Sıcaklıkları yarından itibaren düşecek