Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 69

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den özellikle Marmara ve Karadeniz bölgesi için şiddetli yağış uyarısı Meteoroloji'den 19 il için 'renk kodlu' uyarı! Çok kuvvetli geliyor... MGM duyurdu: Sözleşmeli personel alınacak! İşte başvuru şartları... Meteoroloji'den flaş uyarı! Saat verildi İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış Meteoroloji akşam saatlerini işaret ederek uyardı: Çok şiddetli olacak Meteorolojiden son dakika uyarısı Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! Meteoroloji'den 3 ile uyarı: Saat verildi Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara için flaş sel uyarısı Meteoroloji'den 'sarı kodlu' sağanak yağış ve fırtına uyarısı! Meteoroloji saat vererek il il uyarıda bulundu Meteoroloji'den kötü haber: Yarından itibaren başlıyor Ani sel, su baskını, yıldırım ve fırtınaya dikkat Meteoroloji uyardı! Sıcak günler geride kaldı... Yağışlar geliyor! Meteoroloji 31 kent için tek tek saat verdi! Çok kuvvetli olacak 2 Ekim Pazar hava durumu Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyardı! Şiddetli geliyor... İstanbul dahil 31 ile sarı kodlu uyarı Meteoroloji'den flaş uyarı: Ülke genelinde pazar günü itibarıyla sağanak yağış bekleniyor Meteoroloji, 5 günlük raporu yayımladı: Yeni haftayla birlikte kış geliyor Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Pazar başlıyor 4 gün devam edecek İstanbul dahil birçok ile kuvvetli sağanak uyarısı Balıkesir'i 'sağanak yağış' vurdu: Yollar, adeta dereye döndü! Sıcaklıklar aniden düşecek, 26 ile kuvvetli yağış uyarısı