Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 72

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarı: 4 ilde kuvvetli yağış bekleniyor Meteoroloji'den 5 günlük flaş uyarı Hava tahminleri neden ve nasıl yanılır? 'Yüzde 20 ihtimal bile olsa...' Meteoroloji'den yeni hafta için uyarı geldi 5 gün boyunca kuvvetli sağanak var! Meteoroloji'den korkutan 'sağanak yağış' uyarısı: Kuvvetli geliyor... İstanbullular 1 Eylül'den itibaren sağanak yağmura teslim Sonbaharın ilk haftasında yurt genelinde 'yüksek sıcaklık' uyarısı Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor! Meteoroloji ve AFAD bugüne dikkat çekti: İstanbul dahil birçok kent için alarm verildi Valilikten İstanbul'a son dakika uyarısı! Geliyor... Meteorolojiden bir kente daha "gök gürültülü sağanak" uyarısı! AFAD'dan 10 kente uyarı: Teyakkuza geçerek tedbir alın! Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu yayınladı: İstanbul dahil 9 kent alarmda! Günlerce sürecek İstanbullulara yeni kuvvetli yağmur uyarısı! Meteorolojiden bir uyarı da o illere! Gök gürültülü sağanak geliyor... Meteorolojiden bir uyarı da o kent için! Geliyor... Meteoroloji’den yeni hafta için haritalı uyarı! Geri geliyor Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: Birçok ilde kuvvetli yağış var! Meteoroloji tek tek uyardı! 'Sağanak yağış' ve 'kavurucu sıcak' geliyor Meteoroloji yeni raporda il il, saat saat uyardı: Gök gürültülü sağanak yağışa dikkat! 17 il için 'sarı kodlu' uyarı: Yarına dikkat! Yüksek nemden bunalan Antalyalılara kötü haber: Daha da beteri gelecek İstanbul'da yine aynı manzara! Sağanak yağış sonrası yollar göle döndü araçlar mahsur kaldı