Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 70

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji, gün verdi: Birçok ile 'sarı kodlu' uyarı! Kuvvetli yağışlar geliyor Meteoroloji saat vererek uyardı: Kuvvetli yağış geliyor Bu hafta bizi nasıl bir hava bekliyor? Sıcaklıklar 6 derece birden artacak Bu hafta hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den flaş uyarı! 4 bölgede sağanak Meteoroloji güncel raporu yayımladı! Birçok ile "sarı kodlu" uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor... Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor… Meteoroloji tek tek saydı! Yurt genelinde "sağanak yağış" bekleniyor... Gökyüzünde film sahnelerini aratmayan görüntüler! Aman dikkat! Yarın donacağız... Meteoroloji uyardı: 4 gün boyunca kuvvetli sağanak yağış var Meteoroloji gün vererek uyardı: Çok kuvvetli yağış geliyor... Meteoroloji'den yarın için yurt geneline önemli uyarı Meteoroloji uyardı: Güneşe aldanmayın! Soğuklar kapıda... Meteoroloji uyardı: Yarın bambaşka bir güne uyanacaksınız Yaz bitiyor... Yarın dışarı çıkarken dikkat: Sıcaklık 9 derece düşecek İstanbul için son dakika uyarısı!  Meteoroloji ilçe ilçe sayıp saat verdi Meteoroloji gün vererek uyardı! "Çöl sıcakları" gidiyor, "kuvvetli sağanak yağış' geliyor Bir yanda çöl sıcakları diğer yanda kuvvetli sağanak! Meteoroloji il il uyardı Meteoroloji il il uyardı: Bu hafta sonu sıcaklık rekoru kırılacak Meteoroloji'den sıcaklık uyarısı: Aman dikkat Meteoroloji gün vererek uyardı: Önce "kavurucu sıcak" sonra "sağanak yağış" geliyor Meteoroloji’den kritik hava durumu uyarısı: Çöl sıcakları geliyor