Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 67

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji il il tarih verdi: Kar ve sağanak yağışa dikkat Meteoroloji'den bu hafta için flaş uyarı: Kar, yağmur ve sis.... Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı! İki ilde sel tehlikesi var 10 il için toz taşınımı uyarısı Meteoroloji 5 günlük hava tahmin açıkladı! Bu hafta 9 il için tek uyarı var: Ne kar ne de yağmur... İki ile sağanak yağış uyarısı Sıcaklıklar düşüyor, yağmurlu hava geri geliyor 4 kent için kar uyarısı! 2 gün devam edecek Meteoroloji güncel raporu yayımladı! Sıcaklıklar düşecek mi? Sadece tek bir ilimizde kar var! İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı Marmara için yoğun sis, Karadeniz için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji'den iki kent için flaş uyarı Meteoroloji o iller için saat verdi Meteoroloji duyurdu: Önümüzdeki 5 gün yaz gibi geçecek Kışlıkları erken çıkaran pişman olacak: Bu kentlere yaz geri geliyor! Kar bekleyenler çok üzülecek! Beklenen tahmin geldi: 5 gün boyunca... Meteoroloji'den 5 günlük yeni uyarı: Şiddetli sağanak kapıda Meteoroloji il il saydı! Soğuk, yağış ve zirai don uyarısı... Yurttan kar manzaraları: Sıcaklar bir anda düştü ortalık bembeyaz oldu Meteoroloji'den yeni uyarı: Kar ve zirai dona dikkat Meteoroloji kar uyarısı yapmıştı: O iller beyaza büründü Ve Meteoroloji'den beklenen kar uyarısı geldi! Meteoroloji tek tek saydı! 20 ile 'renk kodlu' sağanak yağış uyarısı... Çok kuvvetli olacak