Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 59

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Üç büyük ilde hava nasıl olacak? Bünyamin Sürmeli anlattı Meteorolojiden flaş uyarı! O haberlere itibar etmeyin Egeli üreticilere "zirai don" uyarısı! Bünyamin Sürmeli'den İstanbul için flaş kar uyarısı İstanbul dahil birçok kent için kar alarmı verildi! Beklenen kar yurda geliyor! İşte yeni haftanın hava durumu... İstanbul'a bu gece kar yağacak mı? İstanbul'a mevsimin ilk karı düştü! Meteroloji'den uyarı Birçok kentte beklenen kar yağışı başladı! Her yer beyaza büründü Tarih aynı manzara farklı Haritanın rengi değişti: 20 il için alarm verildi: Kar, yağmur, fırtına Hava ulaşımına fırtına engeli: Tüm uçuşlar iptal edildi Her yer bir anda beyaza büründü, trafik felç oldu! Kar İstanbul'a yüzünü göstermeye başlıyor! Valilikten 'kuvvetli fırtına' uyarısı O kente flaş uyarı! Cuma günü... Cumartesi ve Pazar gününe dikkat: Önleminizi alın kuvvetli geliyor Meteorolojiden fırtına uyarısı!  İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bünyamin Sürmeli tarih verdi! Bakan Kurum'dan kuraklık açıklaması Kar İstanbul'un kapısına dayandı! Meteoroloji, tarih verdi! Yurt genelinde etkili olacak: Beklenen kar ve yağmur geliyor... Meteoroloji saat verdi! Kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışa dikkat Dört gözle beklenen kar yağışı geliyor... İstanbul'u da vuracak!