Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 60

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den 5 günlük kritik uyarı Bursa'da iki kez görülen mercek bulutu neyin habercisi? Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji 5 günlük tahminlerini yayınladı Meteoroloji'den bu illere sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den sis, yağmur ve kar uyarısı O ilimizde 'asrın en sıcak günü' yaşandı! Tişörtle dondurma yediler... Meteoroloji uyardı: Kuvvetli fırtına geliyor! İstanbul dahil 20 il için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı Türkiye'nin kış mevsimini en sert geçiren illerinden biriydi... Bu yıl, durum bambaşka 20 il için turuncu ve sarı alarm verildi İstanbul dahil birçok kent için 'sarı ve turuncu kodlu' uyarı! Trakya, Kıyı Ege ile Güney Marmara'da fırtına uyarısı 2022'nin meteorolojik uç değerleri yayımlandı! İşte en soğuk ve en sıcak il! Meteoroloji'den kritik uyarı: Fırtına tozu dumana katacak İstanbul'da şiddetli fırtına! Daha da kuvvetlenecek... Uyarı mesajı geldi: Kesinlikle yapmayın Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteoroloji'den 50 il için sis ve kar uyarısı Meteoroloji 5 günlük hava durumunu açıkladı! Ne kar ne de yağmur... Rekor sıcaklar geliyor Meteoroloji'den kar ve sağanak yağış uyarısı Görüntüler Türkiye'den! Bu illerde her şey dondu... Kara kış kapıya dayandı! Meteoroloji'den 4 kent için 'sarı' alarm! 3 bölgede sağanak! Hafta sonu yoğun kar geliyor İstanbul sağanak yağışa teslim oldu Hazırlanın: İstanbul'a kar geliyor!