Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 61

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Burası Sibirya değil Türkiye... Görenler hayrete düşüyor, soğuktan onlar bile dondu Antalya'da vatandaşların zor anları... Kuvvetli yağış sürüyor, uyarılar peş peşe geliyor... Antalya kabusu yaşıyor: Metrekareye 145 kilo yağmur, hızı 122 kilometreye ulaşan fırtına... Meteoroloji'den bazı iller için sarı ve turuncu alarm Kuraklık tehdidi giderek büyüyor: "Her şey pahalı olur" Marmaris'te cadde ve sokaklar göle döndü! Meteoroloji'den İstanbul dahil 60 il için kar, fırtına ve sağanak uyarısı Meteoroloji'den Akdeniz'de fırtına uyarısı Meteoroloji'den bu kentlere uyarı! Kuvvetli sağanak ve kar yağışı etkili olacak Meteorolojiden Ege'ye flaş uyarı! Geliyor... Sibirya soğukları kendini gösterdi, Türkiye’nin en soğuk yeri belli oldu Meteoroloji'den 9 kente flaş uyarı: 15 saat sürecek! Marmara Bölgesi için flaş uyarı Araçlar kara gömüldü, uçaklar rötar yaptı, yollar kapandı! Valilik peş peşe açıkladı! Kar nedeniyle eğitime ara verildi! Bu sefer kuvvetli geliyor: 5 gün boyunca sürecek Meteoroloji'den 5 günlük hava tahmin: Asıl kış şimdi başlıyor! 41 ilde kar yağacak Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı Meteoroloji uyardı: Yurdun büyük bir bölümüne kar geliyor Meteoroloji uzmanı tarih vererek uyardı! 'Amansız elli' geliyor... 50 gün sürecek Bakan Kurum: Son 52 yılın en sıcak aralık ayını yaşadık 'Amansız elli' soğukları uyarısı: Bu tarihlere dikkat Meteoroloji'den 16 il için yoğun kar yağışı uyarısı İstanbul'da yoğun sis kaç gün daha devam edecek?