Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 33

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Türkiye'nin havası değişiyor: "Her sene biraz daha hazır olmalıyız" Meteoroloji'den 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı Marmara için 'kuvvetli fırtına' uyarısı Meteoroloji'den il il saat saat sağanak uyarısı İstanbul'daki sağanak trafiği de etkiledi: Yoğunluk yüzde 80'e geldi Meteoroloji'den İstanbul dahil 28 il için kuvvetli sağanak uyarısı! Meteoroloji uzmanından İstanbullulara hafta sonu uyarısı: Yağış geliyor ama... Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar 29 dereceyi bulacak Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: Bu saatlere dikkat! AFAD Başkanı Memiş'ten Aydın'daki sele ilişkin açıklama: Lütfen meteorolojik uyarılara uyun BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! Kuvvetli yağışa ve rüzgara dikkat Meteoroloji'den İstanbul için flaş uyarı! Çok kuvvetli geliyor gece saatlerine dek sürecek Meteoroloji'den uyarı: Kuvvetli fırtına ve yağış geliyor! İstanbul dahil 12 ile sarı kodlu uyarı Çanakkale Boğazı, çift yönlü olarak geçişlere kapatıldı 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Bugün hava esip, gürleyip yağacak! AKOM’dan İstanbul için fırtına uyarısı Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Ani sel baskınlarına dikkat Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor! 14 ile 'sarı kodlu' uyarı verildi... İstanbul dahil 12 il için sarı alarm! Sel ve su baskınlarına dikkat Meteoroloji'den İstanbul için sarı kodlu uyarı! Yarına dikkat! Meteoroloji uyardı: Yarından itibaren sağanak yağış geliyor Pastırma sıcakları gidiyor, soğuk hava ve sağanak geliyor İstanbul Valisi'nden flaş kar yağışı açıklaması