Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 28

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Antalya'da fırtına: Uçak seferleri iptal edildi, dev dalgalar oluştu Meteorolojiden 5 il için kar ve sağanak uyarısı Fırtına alarmı verilen Antalya'da sörfçüler denize koştu Meteoroloji'den 81 ile uyarı: Bugünden itibaren kar ve şiddetli yağış etkili olacak Çanakkale’de "olumsuz hava koşulları" nedeniyle motosiklet ve motokuryelere trafik yasağı Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Geliyor... 69 ilimizi birden esir alacak! Meteorolojiden 2 bölgeye fırtına uyarısı Meteoroloji uyardı: Yarın kar ve şiddetli yağış geliyor Güneşli günler için son 2 gün! Sonrası felaket Atkı, bere ve eldivenleri hazırlayın... Meteoroloji gün verdi: İstanbul'a kar yağacak! Meteoroloji'den yeni rapor! Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji haritayı güncelleyip tarih verdi: İstanbul'a kar geliyor! Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı Kar adım adım İstanbul'a geliyor! Trakya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü İstanbul dahil bu 17 ilde işi olmayan dışarı çıkmasın: Sel seli götürecek Kar, İstanbul'un kapısına dayandı! Meteoroloji'den Marmara Bölgesine uyarı İstanbul dahil birçok kent için sarı kodlu alarm! Meteoroloji ve AFAD saat verip uyardı İstanbul'da kar yağışı için tarih verildi Hava buz kesecek! Meteoroloji uyardı: Kar yağışı geliyor! Meteoroloji duyurdu: 2 günde hava allak bullak olacak... Fırtına, soğuk, kar yağışı... Meteoroloji'den 3 bölge için kar yağışı uyarısı Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarısı Mersin'de gökkuşağı: Fırtına ve yağmur sonrası oluştu En fazla kar kalınlığına sahip kayak merkezi, 111 santimetreyle Palandöken oldu