Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 30

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Kar, yağmur ve fırtınaya dikkat İstanbul dahil 21 il için lodos alarmı İstanbul'da deniz ulaşımını fırtına vurdu: Boğaz çift yönlü geçişe kapatıldı, seferler iptal edildi İstanbul için fırtına uyarısı! AKOM saat verdi: Hazırlıklı olun "25, 30 yıldır buralardayım böyle dalga görmedim" Valilikler peş peşe duyurdu! Hava şartları nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi! Türkiye kara kış etkisinde! Kar, sağanak ve fırtına ne zamana kadar sürecek! Türkiye’nin en soğuk kenti açıklandı İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı: 80 km hıza ulaşacak Türkiye'yi nasıl bir kış mevsimi bekliyor? Meteoroloji açıkladı: Diğerlerinden çok farklı olacak 27 ile sarı ve turuncu kod! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak, kar ve rüzgar uyarısı! İstanbul için kar yağışı uyarısı! AKOM tarih verdi: O güne kadar donacağız Şiddetli fırtına Sinop'ta can aldı Meteoroloji'den 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli fırtına ve yağışa dikkat Kuvvetli fırtına ve sağanak yağış birçok ili etkiledi! Deniz taştı, sirenler çaldı 64 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi! Bakan Yerlikaya'dan uyarı... Fırtına, kar, yağış... Deniz ulaşımına 'hava muhalefeti' engeli: Seferler iptal edildi Bursa'da saatteki hızı 65 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle 14 katlı inşaatın duvarı yıkıldı İzmir'de şiddetli fırtına çatıyı böyle uçurdu Denizde can pazarı! Sporcular ölümle burun buruna geldi Yerlikaya’dan fırtına uyarısı! Vatandaşlara çağrı yaptı Fırtına etkili olmaya başladı, tekneler battı Dere taştı, çilek bahçeleri su altında kaldı Meteoroloji korkutan haritayı yayımladı! İstanbul ve Ankara dahil 64 il için uyarı