Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 26

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

İstanbul'da lapa lapa kar yağıyor! Tekirdağ'da yoğun kar ve tipi: Göz gözü görmüyor Meteoroloji saat verdi! İstanbul için kar alarmı Bazı illerde eğitime kar engeli Meteoroloji'den Ankara'ya uyarı: Kuvvetli geliyor İstanbul dahil 18 il için sarı alarm verildi! Kar, kış, kıyamete hazır olun Meteorolojiden Çanakkale için uyarı! Kar yağışı bekleniyor  Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı: Seferler iptal edilebilir Meteoroloji 5 günlük raporu yayımladı! Sıcaklıklar düşüyor, kar yağışı geliyor İstanbul'da gökyüzünü raf bulutları kapladı Meteorolojiden Doğu Karadeniz kentlerine 'fırtına' uyarısı İzmir’de sağanak ve fırtına: Yollar göle döndü, şemsiyeler uçtu İstanbul'da fırtına ve yağmur başladı... Kar yağışı yolda! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! 17 il için sarı kod verildi Marmara Bölgesi için kritik uyarılar peş peşe geldi! Önce Meteoroloji sonra Valilikler uyardı... Çanakkale için fırtına ve sağanak uyarısı İstanbul Valiliği'nden 'fırtına' uyarısı İstanbullular güneşli günlere 'elveda' deyin! Her yer beyaza bürünecek Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geliyor Meteoroloji'den "sis ve pus" uyarısı AKOM İstanbul'a kar yağacak günü açıkladı: Ortalık buz kesecek! İstanbul dahil birçok kent için sağanak ve kar yağışı uyarısı Meteorolojiden deprem kentlerine uyarı: Kuvvetli geliyor Meteoroloji'den birçok ile sağanak ve kar yağışı uyarısı! İstanbul için saat verildi