Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 27

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Bodrum'da sağanak; metrekareye 23 kilogram yağış düştü Meteoroloji'den çok sayıda ile sağanak yağış uyarısı: İstanbul için saat verildi 2024'ün ilk gününde havalar nasıl olacak? Bir il için kritik uyarı geldi 2024'ün ilk ayında hava nasıl olacak? Kar yağacak mı? Meteoroloji yanıtladı Meteoroloji 31 Aralık hava durumu raporunu açıkladı: Türkiye yeni yıla puslu girecek! İstanbul'da yazdan kalma bir gün Bakan Özhaseki: Son 53 yılın en sıcak kasım ayını yaşadık Yılbaşında hava nasıl olacak? Meteoroloji il il açıkladı Valilik uyardı: 3 gün boyunca kuvvetli şekilde görülecek Meteoroloji 5 günlük raporu yayımladı! Yeni yıla girerken hava nasıl olacak? Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyardı! 3 gün sürecek göz gözü görmeyecek... Meteorolojiden Ege'de 5 il için yoğun sis uyarısı: O tarihe dek sürecek! Meteoroloji'den o iller için kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı Meteoroloji'den öğlen uyarısı: Birçok ili etkileyecek! İstanbullular dikkat! Meteoroloji saat verdi Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı: Her beyaza bürünecek Meteoroloji uyardı: Doğu'da yoğun kar Batı'da güneşli hava bekleniyor! Meteoroloji'den 21 il için sarı kod! Kuvvetli kar yağışı ve sağanak uyarısı yapıldı Deniz seferlerine hava muhalefeti engeli Meteoroloji’den uyarı: Kar ve fırtına birçok ilimizi etkisi altına alacak Meteoroloji tek tek saydı! Birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı: Sağanak yağış, kar, fırtına... THY'den "sefer iptali" açıklaması Valilikten 'kar yağışı' uyarısı: Yarın akşam saatlerinde başlayıp pazar sabahına dek sürecek Meteoroloji'den hafta sonu için kar yağışı uyarısı: Bugün başlıyor 4 gün sürecek