Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 124

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

İstanbullular dikkat! Meteoroloji uyardı Dolu, sel ve hortum geliyor! Listede İstanbul da var Ege için sağanak uyarısı Meteoroloji'den uyarı! Yarından itibaren etkili olacak Meteoroloji'den 4 il için sağanak uyarısı Meteorolojiden 2 il için sağanak uyarısı Meteoroloji'den Marmara için uyarı Prof. Dr. Şen: Türkiye artık iki mevsimli bir ülke oluyor Meteoroloji uyardı! Bu saatlere dikkat 4 bölge için sağanak uyarısı! Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı 10 kente kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji'den yağış uyarısı İstanbul ve çevre iller için fırtına uyarısı! Meteorolojiden Bursa için sarı uyarı Fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji'den iki il için uyarı Bu 8 ilde oturanlar dikkat! İzmir'de sağanak ve dolu Meteoroloji'den kum fırtınası uyarısı Dolu önlemleri 'balonlu naylon' fiyatlarını artırdı Çok kuvvetli olması bekleniyor Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı! İstanbul için bir uyarı daha