Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 122

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteorolojiden sağanak uyarısı "Türkiye 2030'da su fakiri olacak" Sarı alarm verildi Meteoroloji'den 4 kente uyarı Meteoroloji'den 3 bölge için uyarı Meteoroloji: Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak İstanbul'da gece boyunca şiddetli rüzgar etkili oldu Meteoroloji'den 'sarı' alarm Meteorolojiden Doğu Karadeniz için kar uyarısı Meteoroloji'den 4 il için kar uyarısı 3 il için kar yağışı uyarısı Meteoroloji uyardı! Yoğun kar yağışı geliyor Meteoroloji uyarmıştı! Kent merkezi beyaza büründü Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı! Hem sağanak, hem kar var! İstanbullular dikkat! Meteoroloji uyardı Türkiye'nin büyük bölümünde hafta boyunca etkili olacak! Meteorolojiden 5 il için fırtına uyarısı Meteoroloji'den kar uyarısı! Bu illerde yaşayanlar dikkat Çok kuvvetli olacak Meteoroloji haritasında korkutan görüntü! Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı O kent yüzde 96'yla ilk sırada! Meteoroloji uyardı: Sağanak, kar ve sis!