Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 123

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar İstanbullular yarına dikkat! Meteoroloji'den kar ve don uyarısı Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarısı Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı  Meteoroloji uyardı... Yarına dikkat! Yollar ulaşıma kapandı, mahsur kalanlar oldu Meteoroloji'den birçok il için kar yağışı uyarısı Sağanak ve kar yağışı uyarısı Muğla ve Antalya için kuvvetli yağış uyarısı Yola çıkacaklar dikkat! Feribot seferleri iptal edildi Meteorolojiden sağanak ve sis uyarısı 5 il için zirai don uyarısı Meteoroloji'den sağanak uyarısı Marmara Denizi için fırtına uyarısı Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı Meteorolojiden sağanak uyarısı Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı Kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteoroloji'den 35 il için uyarı geldi Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı "Bugün ve yarına dikkat... La Nina yılına giriyoruz!"