Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 101

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den birçok il için kar uyarısı! Sıcaklık düşüyor... Meteoroloji'den yurt geneli için sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor Meteoroloji'den peş peşe uyarılar Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteoroloji'den sağanak uyarısı Meteoroloji'den Antalya için şiddetli yağış uyarısı Meteoroloji'den haftasonu için kritik uyarı! Meteoroloji bölge bölge uyardı! Sağanak geliyor Günlerce sürecek yağış geliyor... Meteoroloji 3 bölgeyi uyardı! Meteoroloji'den kritik uyarı: Saatteki hızı 75 kilometre... ABD'de kırmızı alarm! Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Kuvvetli geliyor... Meteoroloji duyurdu! Bir tarafta sıcak hava bir tarafta kar yağışı Meteoroloji'den kar erimesi uyarısı! Yarından itibaren sıcaklıklar artıyor! 21 dereceye kadar çıkacak Valilik uyardı: Su baskını ve sel tehlikesi Meteoroloji'den sel, heyelan ve çığ uyarısı Yılın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 50’yi gördü Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı Meteoroloji'den bazı illere fırtına ve yağış uyarısı! Meteoroloji'den 4 il için “sarı kod”lu uyarı! Meteoroloji'den Marmara dahil 6 bölge için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji'den uyarı! Sağanak, fırtına ve yoğun kar geliyor