Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 100

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

4 il için yeni uyarı: "Yarın yoğun kar yağışı başlayacak" Meteoroloji'den Marmara için kritik uyarı! Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı: 30 cm'yi bulacak Görüntüler Uludağ'dan! Etkili olan kar fırtınasında göz gözü görmedi Yüz yüze eğitime kar engeli! İstanbul, Ankara, Bursa, Trabzon dahil birçok ile karla birlikte fırtına uyarısı İstanbul'da kar yağışı bazı bölgelerde etkili olmaya başladı 4 ilçede eğitime kar engeli Meteoroloji'den flaş kar yağışı ve hava durumu uyarısı Meteoroloji'den 'kar' uyarısı! Sağanak yağış yerini kuvvetli kar yağışına bırakacak Irmaklar ile dere taştı, iş yerleri ve tarım alanlarını su bastı İDO ve şehir hatlarında sefer iptalleri Meteoroloji'den özellikle İstanbullular için kar ve fırtına uyarısı! Valilik duyurdu: Kar yağışı geliyor Muğla'da sel ve su baskını çilesi! Şimdi de Marmaris'i vurdu Meteoroloji peş peşe uyardı: 12 derece birden düşecek Bodrum’da alarm: Dışarı çıkmayın uyarısı İstanbul'da kar alarmı: Meteoroloji ve AKOM'dan açıklama Meteoroloji ve İstanbul Valiliği ayrı ayrı uyardı! Meteoroloji'den önemli uyarı! Fırtına bekleniyor Valilik duyurdu! Eğitime kar engeli İstanbul'da kar sağanağı... Valilik gün ve saat vererek duyurdu Meteoroloji'den kar, kuvvetli yağmur ve fırtına uyarısı! Meteoroloji'den iki şehre kuvvetli sağanak uyarısı