Meteoroloji tek tek saydı! Kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre, yurdun birçok bölgesinde kar yağışı ve soğuk havanın yeniden etkisini göstermesi bekleniyor.

Son Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre, yurdun birçok bölgesinde yeniden kar yağması bekleniyor. Peki, İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da yeniden kar yağışı görülecek mi? İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Yurt genelinde parçalı bulutlu bir hava olması beklenirken mega kent İstanbul'da da yağışların devam etmesi bekleniyor. İstanbul'da soğuk havanın etkisini devam ettirmesi ve kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor. 

BAYBURT

Kent merkezinde yağmur yağışı görülürken yüksek kesimlerde yeniden kar ve tipi etkisini artırdı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağışlı gececik. Yağışların Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde kar, Erzincan ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur yükseksek kesimlerinin kar yağışlı, Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olacağı beklenmekte. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenen bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

“KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI"

Yağışların Erzincan’ın güney kesimleri ile Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr ile ulaşımda aksalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

“ÇIĞ UYARISI"

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmekte.

“BUZLANMA VE DON UYARISI"

Bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

BURDUR

Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada Çarşamba gününden itibaren Burdur ve çevre illerinde yer yer yoğun kar yağışı beklendiği belirtilerek, uyarılarda bulundu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi Burdur için sarı uyarıda bulundu. Yapılan yazılı açıklamada 10 ile 20 santimetre aralığında kar yağışının beklendiğini belirtildi. Yapılan açıklamanın devamında, “Çarşamba sabah saatlerinden itibaren Burdur, Isparta, Afyonkarahisar çevreleri ile Konya'nın kuzey ve batısında beklenen kar yağışlarının ve yer yer yoğun kar yağışı (21 santimetre üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşıma aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri yer aldı.

ISPARTA

Isparta ve çevresinde yarın sabah saatlerinden itibaren yağmur olarak başlayacağı tahmin edilen yağışların akşam saatlerine doğru yoğun kar yağışına döneceği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Isparta ili ve çevresi için yarının ilk saatlerinden itibaren il genelinde yağmur yağışı olacağı ve bu yağışın akşam saatlerine doğru ise kar yağışına döneceği uyarısı yapıldı. Açıklamada, sabah saatlerinde başlayacak olan yağmur yağışının akşam saatlerine doğru kuvvetli kar yağışına dönmesiyle 21 santim ve üzeri kar yağışı olabileceği hatırlatıldı.

Yağışların ertesi gün etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirilirken yağışlara bağlı ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını, don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale Valiliği, yarından itibaren etkili olması beklenen yoğun kar yağışı ve don olayına karşı vatandaşları uyardı.

Kırıkkale'nin yarından itibaren yoğun kar yağışının etkisi altına girmesi bekleniyor. Valilik de soğuk hava ve yoğun kar yağışıyla ilgili sürücülere yönelik uyarılarda bulunuldu.

Açıklamada, kent genelinde yer yer 20 santimetreye üzeri kar yağışı beklendiği ifade edilerek, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın akşam saatlerinden sonra görülecek olan kar yağışının ilimizde de yer yer yoğun kar olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

ÇORUM

Çorum Valiliği, yarın akşam saatlerinden itibaren kent genelinde yoğun kar yağışı ve don olayı beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Çorum'un il genelinde yarın akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışının etkisi altına girmesi bekleniyor. Valilik soğuk hava ve yoğun kar yağışıyla ilgili olarak üretici, sürücü ve vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunuldu. Açıklamada, kent genelinde 20 cm'nin üzerinde yoğun kar yağışı beklendiği ifade edilerek, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın akşam saatlerinden itibaren görülecek kar yağışının ilimizde de yer yer yoğun kar yağışı beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

ERZİNCAN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, 01.03.2022 tarihi saat 18.00’dan 04.03.2022 tarihi saat 18.00’a kadar Erzincan ve çevrelerinde kar yağışının etkisini artırarak yoğun kar yağışı (21cm üzeri) şeklinde olması beklenmekte.

Meydana gelebilecek buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar ile tipi şeklinde yağış, yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

Kaynak: İHA

Sonraki Haber