Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 102

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Antalya'da son 3 yılın yağış rekoru kırıldı Meteoroloji'den İstanbul ve Antalya başta olmak üzere birçok ile sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den bir 'kırmızı kodlu' uyarı daha! Çok kuvvetli geliyor Meteoroloji'den 8 il için kuvvetli sağanak ve sel uyarısı! Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geliyor, sel ve su baskınlarına dikkat Sel felaketini yaşayan vatandaş gözyaşlarına engel olamadı! Meteoroloji uyardı! Şiddetli fırtına geliyor Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış geliyor Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ile sel ve kuvvetli rüzgar uyarısı Meteoroloji'den 4 il için kritik uyarı! Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! Çok şiddetli yağış geliyor Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Yılbaşında hava nasıl olacak? Meteoroloji'den flaş uyarı Meteoroloji duyurdu: Hava sıcaklıkları artıyor Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ile uyarı Meteoroloji il il saydı, uyardı! Çığ, buzlanma ve don olayına dikkat Meteoroloji'den bir bölgeye uyarı Meteoroloji duyurdu: Hava sıcaklıkları artıyor Kar yağışı sonrası Meteoroloji'den yeni uyarı İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı? Meteoroloji'den 4 il için zirai don uyarısı Meteoroloji'den birçok il için kar yağışı uyarısı Buzlanan yol kazayı getirdi! Kontrolden çıkan araç takla attı Meteoroloji il il saydı, uyardı! Zirai don olayına dikkat!