Kuraklık Haberleri - Sayfa 6

Bir bölge içerisinde nem miktarının geçici dengesizliği kaynaklı su kıtlığı olarak tanımlanabilen kuraklık, doğal bir iklim olayı olarak ifade edilebilir ve herhangi bir zamanda ve yerde yaşanabilir.

Kuraklık sıklıkla yavaş gelişir ve uzun bir dönem içerisinde yaşanır. Kurak iklimlerin hüküm sürmüş olduğu yerlerdeki hayvanlar ve bitkiler, nem eksikliğinden ve yüksek değişkenlikteki yağıştan dolayı olumsuz etkilenirler. Kuraklık tespit edilmesi en zor felaketlerden birisi olarak ifade edilebilir.

Kuraklığın genel olarak üç şekli vardır:

- Meteorolojik kuraklık

- Tarımsal kuraklık

- Hidrolojik kuraklık

Vali açıkladı: 80 günlük su kaldı… Çiftçi kara kara düşünüyor: Böyle giderse... Karadeniz'de risk arttı: 6 il kritik seviyeye geçti! Türkiye ve Avrupa'da kuraklık ne durumda? | 'Kar ve yağış eksikliği çok fazla...' Uzmanlardan flaş uyarı: Yüzme havuzları yasaklanabilir İstanbul'u bekleyen tehlike! Uzman isim uyardı: Böyle devam ederse... "İstanbulluların su alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor" Bir ilimizde kriz kapıda! Bazı ürünler için kısıtlama gelebilir Meteorolojiden alarm veren harita: Şiddetli kuraklık yaşandı Türkiye için 'çok şiddetli kuraklık' riski Türkiye'nin tatil cennetinde 'yaz' alarmı Çiftçilere uyarı: Mutlaka kuraklık sigortası yaptırın Bakan Kurum'dan kuraklık açıklaması İstanbul'da son 10 yılın en düşük seviyesi! Tarihi Çakmak Hattı ortaya çıktı Marmara Bölgesi tehlike altında! 450 yıl önce Osmanlı döneminde yapılmıştı... Kuraklık onu da vurdu