Kanada Haberleri - Sayfa 3

Kanada Kuzey Amerika'da bir ülkedir.

On eyalet ve üç bölgeden oluşan ülke, Büyük Okyanus'tan Atlas Okyanusu'na ve kuzeyde Arktik Okyanusu'na kadar 9,98 milyon km²'lik bir alanı kaplar. Bu özelliğiyle yüz ölçümü bakımından dünyanın Rusya'dan sonra en büyük 2. ülkesidir.

Kanada'nın güney ve batıda Birleşik Devletler ile olan sınırı 8891 km ile dünyanın en uzun kara sınırıdır. Ayrıca Kanada, 200.000 km den fazla bir mesafe ile dünyanın en uzun sahil şeridine sahiptir.

Kanada'nın topraklarında çoğunlukla ormanlar ve bunun yanı sıra Rocky Dağları'ndaki tundra hakimdir. Nüfusun beşte dördü güney sınırına yakın yaşamaktadır. Kanada'nın başkenti Ottawa; en büyük üç şehri Toronto, Montreal ve Vancouver'dır.

Bu sayfa üzerinden Kanada ile ilgili gelişmeleri, videoları, açıklamaları, son dakika haberleri bulabilirsiniz.

ABD-Kanada sınırında bir araçta patlama meydana geldi 82 yaşındaki moda imparatoru cinsel saldırıdan suçlu bulundu Kanada AKKA'daki yükümlülüklerini askıya aldı ABD ve Kanada savaş gemileri Tayvan Boğazı'ndan geçti, Çin'den tepki gecikmedi Azerbaycan'dan Ermenistan ve Kanada'nın 'dezenformasyonu'na sert yanıt Kanada Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı: Yüzde 5 oranında sabit tuttu Kanada Başbakanı Justin Trudeau: Gazze'ye yardım girişi için insani ateşkesi destekliyoruz 5 ülke istihbaratı, Çin'e karşı ABD'de buluştu: "Çağın en büyük tehditlerden biri" ABD, Fransa, Almanya, İngiltere ve Kanada’dan ortak İsrail-Filistin açıklaması Kanada, diplomatlarını geri çekmişti: Hindistan ülke işlerine karıştıklarını iddia etti Cami cemaatinden Kanada Başbakanı Trudeau'ya Filistin tepkisi, ''Utan'' Kanada-Hindistan gerilimi: Ottawa yönetimi 41 diplomatını geri çekti 3 ülke arasında kritik 'Gazze' görüşmesi Hindistan - Kanada gerginliği giderek artıyor: 41 diplomatını geri çek! Ülkede bir ilk: Bir siyahi, Parlamento Başkanı oldu Hindistan’ın Kanada’dan yaklaşık 40 diplomatını geri çekmesini istediği iddia edildi Ayı saldırısına uğrayan çift hayatını kaybetti Kanada’da ulusal parkta bozayı saldırısına uğrayan 2 kişi hayatını kaybetti Kanada'da evcil hayvanlar kutsandı Kanada Başbakanı, parlamentoda Nazi askeri alkışlattırıldığı için özür diledi 'Nazi' skandalı sonrası istifa kararı Kanada'dan Hindistan'a gidecek vatandaşlarına uyarı Kanada, uluslararası tıp kongresine davet edilen Türk profesöre 'vize' vermedi Hindistan, Kanada'nın suikast ithamlarının ardından diplomat sayısını azaltmasını istiyor