Kanada Haberleri

Kanada Kuzey Amerika'da bir ülkedir.

On eyalet ve üç bölgeden oluşan ülke, Büyük Okyanus'tan Atlas Okyanusu'na ve kuzeyde Arktik Okyanusu'na kadar 9,98 milyon km²'lik bir alanı kaplar. Bu özelliğiyle yüz ölçümü bakımından dünyanın Rusya'dan sonra en büyük 2. ülkesidir.

Kanada'nın güney ve batıda Birleşik Devletler ile olan sınırı 8891 km ile dünyanın en uzun kara sınırıdır. Ayrıca Kanada, 200.000 km den fazla bir mesafe ile dünyanın en uzun sahil şeridine sahiptir.

Kanada'nın topraklarında çoğunlukla ormanlar ve bunun yanı sıra Rocky Dağları'ndaki tundra hakimdir. Nüfusun beşte dördü güney sınırına yakın yaşamaktadır. Kanada'nın başkenti Ottawa; en büyük üç şehri Toronto, Montreal ve Vancouver'dır.

Bu sayfa üzerinden Kanada ile ilgili gelişmeleri, videoları, açıklamaları, son dakika haberleri bulabilirsiniz.

Kanada'daki Japon kiraz ağaçlarına vatandaştan yoğun ilgi İstanbul Havalimanı'nda 2 ay kalmıştı: İranlı akademisyenin vize başvurusu yine reddedildi 61 yaşındaki balıkçı 64 milyon dolarlık ikramiyeden oluyordu Büyük ikramiyeyi kazandığını sürenin dolmasına 19 gün kala öğrendi Güneş tutulması öncesi acil durum ilan edildi: 1 milyon ziyaretçi bekleniyor Evlerinin önü bir anda kurt sürüsü ile doldu! 40 yıl sonra bir ilk Tatile çıkmıştı, döndüğünde "öldüğünü" öğrendi! Kanada, İsrail'e silah ihracatını durduracak  Kanada'ya gidemiyor, ülkesine dönmeyi de istemiyor: 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyor! ABD ve Kanada'daki sinagoglarda skandal! Filistinlilere ait topraklar satılıyor Kanada'nın eski Başbakanı Brian Mulroney hayatını kaybetti Ünlü oyuncu hayatını kaybetti! Yüksek kiralar yüzünden okula uçakla gidip geliyor! Kanada, Rusya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı Kanada göçmenlik ve çalışma vizesi almak isteyenler için kayıtlar başladı Kanada, Ukrayna'ya 800'den fazla İHA gönderecek 50 milyon dolarlık büyük ikramiyeyi kazandılar! Kanada'dan yahudi yerleşimcilere yaptırım hazırlığı Kanada'dan konut kararı: Yasak 2027'ye uzatıldı Kanada, Türkiye'ye silah ihracatı kısıtlamasını kaldırdı Brexit'in bedelini ödeyen İngiltere'ye bir darbe de Kanada'dan Kanada'da küçük uçak düştü! 6 ölü Kanada Merkez Bankası'ndan faiz kararı: Yüzde 5'te sabit tutuldu