Kanada Haberleri - Sayfa 4

Kanada Kuzey Amerika'da bir ülkedir.

On eyalet ve üç bölgeden oluşan ülke, Büyük Okyanus'tan Atlas Okyanusu'na ve kuzeyde Arktik Okyanusu'na kadar 9,98 milyon km²'lik bir alanı kaplar. Bu özelliğiyle yüz ölçümü bakımından dünyanın Rusya'dan sonra en büyük 2. ülkesidir.

Kanada'nın güney ve batıda Birleşik Devletler ile olan sınırı 8891 km ile dünyanın en uzun kara sınırıdır. Ayrıca Kanada, 200.000 km den fazla bir mesafe ile dünyanın en uzun sahil şeridine sahiptir.

Kanada'nın topraklarında çoğunlukla ormanlar ve bunun yanı sıra Rocky Dağları'ndaki tundra hakimdir. Nüfusun beşte dördü güney sınırına yakın yaşamaktadır. Kanada'nın başkenti Ottawa; en büyük üç şehri Toronto, Montreal ve Vancouver'dır.

Bu sayfa üzerinden Kanada ile ilgili gelişmeleri, videoları, açıklamaları, son dakika haberleri bulabilirsiniz.

Hindistan, Kanada'nın suikast ithamlarının ardından diplomat sayısını azaltmasını istiyor Kanada'nın Hindistan destekli suikast iddiasına Pakistan yorumu: Komşumuzun doğasının farkındayız Kanada Başbakanı Trudeau, suikast iddiasında bulunduğu Hindistan'ı "ciddiyete" çağırdı Hindistan ile Kanada arasında kriz: Diplomatlar ihraç edildi Kanada Başbakanı'ndan şok iddia: “Nijjar’ın ölümünün arkasında Hindistan devleti olabilir” ABD ve Kanada’yı Lee Kasırgası vurdu: 1 ölü! 120 bin kişi elektriksiz kaldı Kente getirilen dev şişme ördek, renkli görüntüler oluşturdu Kanada'da 'intihar kiti' şoku: 100'den fazla ölümde ilişkisi olabilir Kanadalı savcı, Müslüman aileyi katleden saldırganın beyaz milliyetçiliğinden ilham aldığını söyledi Uçağı arıza yapan Kanada Başbakanı Trudeau Hindistan'dan ayrılamadı Sırbistan, FIBA Dünya Kupası’nda finalde ASEAN ve Kanada arasında 'stratejik ortaklık' mutabakatı! Bir anda 5 milyon arı etrafa saçıldı... Panik yaşandı Kamyondan kovanlar düştü: 5 milyon arı etrafa dağıldı Kanada'daki eski yatılı kilise okulunda 93 çocuk mezarı bulundu Kanada'da yeni çocuk mezarları bulundu Kanada’da yangınlar sürüyor: Hay River kasabasına tahliye emri Orman yangını esnasında ateş hortumu böyle çıktı Çarpıcı rapor: İklim değişikliği, orman yangınlarını en az iki kat olası hale getirdi Kanada yanıyor: British Columbia'da acil durum ilan edildi Kanada'da orman yangınları Kanada’da yangınlar nedeniyle 20 bin kişi tahliye ediliyor Erkin Koray hastaneye kaldırıldı Devasa buz kitlesi kıyıya böyle vurdu!