Kanada Haberleri - Sayfa 5

Kanada Kuzey Amerika'da bir ülkedir.

On eyalet ve üç bölgeden oluşan ülke, Büyük Okyanus'tan Atlas Okyanusu'na ve kuzeyde Arktik Okyanusu'na kadar 9,98 milyon km²'lik bir alanı kaplar. Bu özelliğiyle yüz ölçümü bakımından dünyanın Rusya'dan sonra en büyük 2. ülkesidir.

Kanada'nın güney ve batıda Birleşik Devletler ile olan sınırı 8891 km ile dünyanın en uzun kara sınırıdır. Ayrıca Kanada, 200.000 km den fazla bir mesafe ile dünyanın en uzun sahil şeridine sahiptir.

Kanada'nın topraklarında çoğunlukla ormanlar ve bunun yanı sıra Rocky Dağları'ndaki tundra hakimdir. Nüfusun beşte dördü güney sınırına yakın yaşamaktadır. Kanada'nın başkenti Ottawa; en büyük üç şehri Toronto, Montreal ve Vancouver'dır.

Bu sayfa üzerinden Kanada ile ilgili gelişmeleri, videoları, açıklamaları, son dakika haberleri bulabilirsiniz.

Kanada Başbakanı Trudeau ve eşi Gregoire 18 yıllık evliliklerini sonlandırıyor Novak Djokovic, Kanada Açık'tan çekildi Kanada'ya vize başvurusu yapacaklar dikkat Yapay zeka, yazarları da harekete geçirdi: Margaret Atwood'dan şirketlere "tazminat" çağrısı Kanada’da orman yangınları kontrol altına alınamıyor Kanada’da ortalığı savaş alanına çeviren hortum anları kamerada: 125 ev hasar gördü Kanada'da 15 Temmuz dolayısıyla program Kanada Merkez Bankası faizi artırmaya devam ediyor Dikkat! Yumurtalık kanseri riskini artırıyor Hayvanat bahçesinden uyarı: İzlettiğiniz videolar gorilleri üzüyor Henrietta adlı tavuk 202 gramlık yumurta yumurtladı! "Orman yangınları anormal derecede artacak" uyarısı İstismar edildiğini öne süren hastaların şikayet ettiği hastane, tazminat ödeyecek Titan denizaltı faciasının ardından, OceanGate biletleri halen ilanda Kanada'da çıkan devasa hortum şoke etti! Kanada, düşük ve orta gelirli vatandaşlarına enflasyon yardımı yapacak Kanada'dan, Fransa'ya seyahat edeceklere "yüksek derecede dikkatli olmaları gerektiği" uyarısı Para vermek istemeyen Google haberlere erişimi sona erdirdi Kanada dünyadan sağlık çalışanı alacak Titanik enkazına dalış yaparken Atlantik Okyanusu'nda kaybolan denizaltının enkazı karaya çıkarıldı İhmal iddiaları gündemde... Titan denizaltının parçaları bulundu! Titanik'in laneti devam mı ediyor? Kanada’da bir askeri helikopter, Ottawa Nehri'ne düştü: 2 ölü, 2 yaralı Kanada’da katliam gibi kaza: Minibüs ile tır çarpıştı, en az 10 kişi öldü