İstihbarat Haberleri

İstihbarat ya da Bilgi alma, siyasi makamlara sunulmak üzere toplanmış ve çözümlenmiş izlemsel veya taktik içerikli işlenmiş bilgilere denir. Her türlü kaynaktan elde edilen ham bilgi ilişkisiz gibi görünen parçalardan oluşan, çelişkili, güvenilmez, yanıltıcı veya yanlış olabilir.

İstihbarat ise birleştirilmiş, değerlendirilmiş, çözümlenmiş, yorumlanmış ve ayıklanmış bilgidir. Tamamlanmış bir istihbarat, istihbarat çevriminin sonuç ürünü olan ve siyasi belirleyicilere sunulmaya hazır olan işlenmiş bilgidir.

Kayıp teknoloji kralı Mike Lynch'in ortağı da trafik kazasında ağır yaralanmış... Olağan şüpheliler! İzmir'in hazin öyküsü... Avustralya'da casuslukla suçlanan askere Ruslar mı ödeme yaptı? Suriye'de "ABD-İran" savaşı İsrail görüntüleri sakladı mı? "Hedefi Büyük İsrail", Trump'ın karanlık ilişkileri Rusya'dan Husilere balistik füze Destan yazan subaylar, TMT'yi onlar kurdu Çin orduları Avrupa'da! Derin devletin kodları Gizli Servis başarısız oldu! 15 Temmuz'un kader anları İsrail bağlantısı unutuldu mu? Terör örgütü kıskaca alındı Savaşın gizemli cismi Çin'in gizemli kitabı! Hakan Fidan bunu okuyor Nazi milyarderleri, Para baronlarının karanlık tarihi BAE-Türkiye istihbarat savaşı Efsane istihbaratçı yorumladı, sorun Hamas değil İsrail! Operasyonlar, tutuklamalar, Fransa-Rusya gizli savaşı Son durak İstanbul, Da Vinci sırlarıyla geliyor Rusya'da ikinci iç savaş mı? Pentagon'dan Akıncı övgüsü! ABD istihbaratı deşifre etti