Hamas Haberleri - Sayfa 25

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

Rusya: İsrail ve batılı ülkeler, BM'de çoğunluğun görüşlerini göz ardı ediyor Sokaklar ıssız, esnaf çaresiz: İsrail-ABD protestoları, ekmeğini İncirlik'te çıkaranları vurdu Gazze’de henüz bir yaşını doldurmamış 133 bebek, İsrail güçlerince öldürüldü ABD’nin İsrail’de gizli bir askeri üssü olduğu iddia ediliyor "Gazze şu an yeryüzündeki cehennem" İsrail ordusunda çatışmalarda ölen asker sayısı 315'e yükseldi İsrail ordusu: Son 24 saatte Gazze’de 300 yeri vurduk İsrail desteği AB'yi karıştırdı Hamas'ın esir aldığı İsrailli rehine, Netanyahu'ya ateş püskürdü: Zavallısın Gazze kent merkezinin yakınlarına kadar giren İsrail askeri araçları, geri çekildi İsrail'den binlerce kişinin sığındığı hastaneye saldırı tehdidi! "Holokost'u bile geride bıraktı" Ailesi duyurdu: Hamas'ın kaçırdığı Shani Louk hayatını kaybetti! İsrail Başbakanı Netanyahu, savaşın başından bu yana sıklıkla Tevrat'tan alıntılar yapıyor Hamas yöneticisi: Hizbullah'tan çok şey bekliyorduk, Filistin'in tutumu karşısında ise şaşkınız Şaşırtan İsrail analizi, rehineler ölürse ABD "dur" der İsrail-Hamas savaşında 23. gün: Can kaybı 8 bini aştı! İncirlik'te 'İsrail' gerilimi! Papa'dan bir ateşkes çağrısı daha: Durun kardeşlerim, savaş her zaman bir yenilgidir İsrail’in saldırılarında 34 gazeteci öldürüldü Netanyahu önce suçladı, sonra özür diledi: Hata yaptım Filistin Kızılayı: İsrail, Gazze’deki Kudüs Hastanesi'nin acilen boşaltılmasını istedi BM Genel Sekreteri Guterres: Acil insani ateşkes çağrımı yineliyorum Gazze'de iletişim ve internete kademeli olarak erişim sağlanabiliyor İsrail: Savaşta yeni bir aşamaya geçildi