Hamas Haberleri - Sayfa 26

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

Mahmud Abbas: 3 binden fazla çocuğun öldürülmesi karşısında nasıl susulur? Hamas'tan Arap ve İslam ülkelerine çağrı: Soykırım savaşı yürüten İsrail'e karşı tutum sergileyin İletişim Başkanlığından Hamas Lideri Heniyye ile ilgili iddialara ilişkin açıklama 22 günün ağır bilançosu: İsrail'in saldırılarında 7 bin 703 Filistinli hayatını kaybetti İsrail ordusu: 7 Ekim'deki saldırıyı planlayan Hamas yetkilisi öldürüldü İngiltere'deki Filistinli Büyükelçi Zomlot: İsrail, Gazze'yi yok ediyor Hamas, İsrail'in Şifa Hastanesi'ne ilişkin iddialarına yanıt verdi İskoçya Başbakanı Yusuf böyle seslendi: 'Yeter artık' demek için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? İsrail: Hamas'ın ana operasyon üssü Şifa Hastanesi'nin altı BM'den 'Gazze' açıklaması: Toplu cezalandırma savaş suçu Hamas lideri Heniyye'den uyarı! Tel Aviv ve Yafa'ya füze saldırıları İsrail ordusundan Gazze savaşını takip eden gazetecilere sansür: Talepler madde madde sıralandı Çatışmaların içine doğan Gazze'nin çocukları, barışı hiç göremeden ölüyor İYİ Parti lideri Meral Akşener: Hamas terör örgütüdür, Netanyahu katildir İsrail, Han Yunus'ta bir evi bombaladı: 22 Filistinli hayatını kaybetti Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak mütalaa etmiyorum Bakan Koca'dan DSÖ'ye Gazze çağrısı: Size bir baba, bir bakan, bir insan olarak sesleniyorum İsrail’in Gazze’deki tünellerde Hamas'a karşı "sinir gazı" kullanacağı iddia ediliyor ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasında kritik görüşme İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzeyine tanklarla baskın yaptı Savaş simsarları... İsrail, İran, Hizbullah... Kimin ordusu daha güçlü? Kassam Tugayları, İsrail helikopterini SAM-7 füzesiyle vurduğunu açıkladı