Hamas Haberleri - Sayfa 23

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

İsrail, Al-Quds hastanesinin yakınına bomba yağdırıyor: Çok sayıda yaralı var İsrail ordusu, Gazze’de yaklaşık 450 hedefi vurdu İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara operasyonuna ait en net görüntüleri yayınladı! "Filistin'in cesur kızı" olarak bilinen Ahid et-Temimi, gözaltına alındı Gazze'de 3'üncü kez iletişim kesildi! İsrail sivilleri bombalamaya devam ediyor İsrail, ölenlerin kaçının sivil olduğunu bilmediklerini itiraf etti "Gazze'ye yönelik savaşın İsrail'e maliyeti, 51 milyar doları bulabilir" İsrailli bir grup doktor, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin bombalanması talebiyle bildiri yayımladı Papa Franciscus, bir kez daha ateşkes çağrısı yaptı Gazze'de vurulan ambulansların "Hamas militanlarını taşıdığı" iddiasına yalanlama İsrail ve ABD'yi protesto etmek isteyen grup, İncirlik Üssü’ne girmeye çalıştı Bakan Fidan'dan İsrail-Filistin görüşmeleri İsrailli bakandan kan donduran açıklama: Gazze'ye nükleer bomba atılması olasılıklardan biri İsrail bir kez daha Gazze ve Lübnan’ı hedef aldı İsrail’de rehine gerilimi: Bibi bir katildir Cumhurbaşkanı Erdoğan: MİT Başkanımız İbrahim Kalın İsrail tarafıyla görüşüyor Haber Global ekibinin yakınına roket düştü İsrail desteği Kongre'yi karıştırdı. İsrail ordusu, 7 Ekim gününden bu yana Gazze'ye 12 binden fazla hava saldırısı gerçekleştirdi Fransız milletvekili Mathilde Panot: Fransa'nın ateşkes diyecek gür bir sesi olmalı Saadet ve Gelecek Partisi'nden milletvekilleri, yarın sabah Mısır'a gidecek İsrail'in Lübnan'ın güneyine saldırıları sonucu 40 bin zeytin ağacı tamamen yandı Almanya'da Hamas ve Samidoun'un faaliyetleri yasaklandı UNICEF'ten açıklama: Cibaliye mülteci kampında çok sayıda çocuk öldü