İncirlik'te 'İsrail' gerilimi!

Gaziantep’ten araçlarıyla Adana’ya gelen bir grup, İsrail'i protesto etmek için İncirlik Üssü’ne girmek isteyince arbede çıktı.

Son Güncelleme:

İsrail’in Gazze'de yaptığı katliamın ardından Gaziantep’te bir grup vatandaş, araçlarıyla konvoy yaparak Adana’daki İncirlik Üssü'ne geldi. Araçlarından inen kalabalık, “Müslüman uyuma, Filistin’e sahip çık" "İncirlik kapatılsın", "Dişe diş kana kan intikam intikam” sloganları attı.

Ardından açıklamalarda bulunan grup İncirlik Üssüne yürümek istedi.

Çevik kuvvet polisi öfkeli kalabalığı izin vermezken, kısa süreli bir arbede yaşandı. Arbededen sonra kalabalık açıklama yapıp dağıldı.

CAN KAYBI 8 BİNİ AŞTI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 302 artarak 8 bin 5'e yükseldiğini açıkladı. Açıklamada, ölenlerin 3 bin 342'sinin çocuk, 2 bin 62'sinin kadın olduğu belirtildi. 

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 34 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

GAZZE'YE İNSANİ YARDIM TAŞIYAN 10 TIR DAHA ULAŞTI

Filistin Kızılayı, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

"Bugün Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yapan ve içerisinde gıda ve temel tıbbi malzemeler bulunan 10 tırı Mısır Kızılayından teslim aldık." denilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yardım için giren tır sayısının 94 olduğu ancak şu ana kadar yakıta izin verilmediği kaydedildi.

Kaynak: Haber Global TV

Malatya'da bir ilginç ihlal! Para cezası kesildi Hatay'da hurdacılara yönelik operasyon Arnavutköy’de temizlik seferberliği Sivil polislerden gizli kamerayla denetim Elazığ'da şeker pancarı hasadına Vali Hatipoğlu da katıldı Rize'de selden çay kurtarma mücadelesi