Ermenistan Haberleri

Ermenistan veya resmi ismiyle Ermenistan Cumhuriyeti, Avrasya'nın Güney Kafkasya bölgesinde bulunan, denize kıyısı olmayan bir ülkedir.

Batı Asya'da yer alan ülke, batısında Türkiye, kuzeyinde Gürcistan, doğusunda Azerbaycan güneyinde ise İran ve Azerbaycan'ın bir parçası olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile sınır komşusudur.

Ermenistan'ın işgalindeki 4 köy, Azerbaycan'a iade edilecek Karabağ'da konuşlanan Rus Barış Gücü görevini tamamladı Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının görüşmesi başladı Putin ile Paşinyan, Kremlin'de görüştü Paşinyan ile din adamları arasında gerginlik Azerbaycan-Ermenistan dışişleri bakanları 10 Mayıs'ta buluşacak Erivan ve Atina’ya silah tedariki Paşinyan işin suyunu çıkardı: Azerbaycan ile sınır çizimini sıra dışı yöntemle anlattı Azerbaycan-Ermenistan barış müzakereleri Kazakistan’da yapılacak Türkiye'ye karşı evrak çarpıtması Azerbaycan hem sahada hem masada kazandı, Ermenistan 4 köyü iade etmeye hazırlanıyor Erivan'da küstah provokasyon İlham Aliyev, Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı silahlandıran 3 ülkeyi açıkladı 500 bin Türk ve Kürt'ü kim öldürdü? 1. Gün: 109 yıllık yalan Azerbaycan ile Ermenistan sınırında ilk kez sınır taşı yerleştirildi Azerbaycan: Ermenistan, Azerbaycan Türklerine karşı etnik temizlik yaptı Paşinyan artık "Karabağ Azerbaycan'dır" diyor İşte casus restoranlar! Dışişleri: Azerbaycan-Ermenistan arasında 4 köyün iadesi uzlaşısı nihai barış yolunda önemli adım Dışişleri'nden, Ermenistan, ABD ve AB arasındaki üçlü görüşmeye ilişkin açıklama Türkiye, Azerbaycan'a doğru mayın haritalarını teslim etmesi için Ermenistan'a çağrı yaptı Fransa'nın düşmanlığı bitmiyor Paşinyan'dan dikkat çeken çıkış: "4 köyü Azerbaycan'a iade etmeliyiz, yoksa savaş çıkar"