Vardanyan'ı aklama görevi Polman'a verildi: Unilever'in eski CEO'su Paul Polman, Edelman PR ile hareket ediyor

Silah ve uyuşturucu kaçakçılığıyla milyarder olan ve bir dönem Karabağ'daki sözde Ermeni devletinin yöneticiliğini yapan Ruben Vardanyan için uluslararası medyada “aklama” çalışması başladı. Amerikan iletişim devi Edelman PR ile Unilever'in eski CEO'su Paul Polman tarafından başlatılan çalışmalarda Azerbaycan Devleti hedef alınıyor.

Son Güncelleme:

Uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve daha birçok suç. Bir dönem Karabağ'daki sözde Ermeni devletinin yetkililerinden olan Ruben Vardanyan’ı “aklama görevini” Amerikan iletişim devi Edelman PR ile birlikte Unilever'ın eski CEO'su Paul Polman üstlenmeye başladı.

Ukrayna ve Azerbaycan'da ayrılıkçılığı destekleyen ve Rus yetkililerin kara parasını Troika Dialog adlı şirketi aracılığıyla aklayan tutuklu Rus oligarkı Vardanyan, uluslararası medyada Amerikan iletişim devi Edelman PR tarafından savunuluyor.

Edelman PR, uluslararası medyada yaptığı çalışmalarda savaş suçlusu Vardanyan’ı aklamaya çalışıyor. Şirket, yaptığı haberlerde Vardanyan için “iyi bir insan” imajı çizmeye çalışıyor.

Edelman PR ile birlikte Unilever'ın eski CEO'su Paul Polman da Vardanyan için seferber olan isimler arasında. Polman, terör suçlusu Vardanyan için yalan ve yanlış bilgilerle kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

Ermenistan destekli çetelerin Karabağ’da yaptığı soykırımı görmezden gelen, Vardanyan’ın kirli suç defterinden bahsetmeyen Paul Polman, Vardanyan ile olan ticari işbirliğini de gizlemeye çalışıyor. Milyarder Vardanyan ile nasıl bir irtibatı olduğu ve hangi ticari iş birliğini yaptığı sorularına yanıt vermedi.

Ruben Vardanyan uyuşturucu kaçakçılığıyla milyarder oldu. Vardanyan, Azerbaycan'ın Karabağ'daki anti terör operasyonu sonrası bölgeden kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Ruben Vardanyan Bakü'de hapis cezasını çekiyor.

Haber Global ekibi görüntüledi: İsrail İHA'ları Beyrut semalarında Dünyanın en büyük el ve ayağı Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi Benjamin Button sendromunun en uzun süre yaşayan hastası hayatını kaybetti İspanya’da yüz yıllardır yaşatılan gelenek: İnsan kulesi ABD'liler Milton Kasırgası nedeni ile yaşadıkları yerleri terk ediyor İsrail hastane avlusundaki Filistin çadırlarına saldırdı: 11 yaralı