Çocuk Sağlığı Haberleri

Pediatri olarak da bilinen çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü, doğumdan ergenliğe kadar uzanan süreç içinde yer alan bireylerin tanı, takip ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır.

0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir. Bu süreçte yapılan rutin muayenelerde bebeklerin boy, kilo, beslenme ve benzeri gelişiminin yanı sıra günlük yaşam becerilerinin, ifade ve anlamalarının gelişimi, nörolojik ve psikolojik gelişimleri gibi pek çok süreç kontrol ve takip edilir.

Viral enfeksiyon tehdidi Sigarada İngiliz oyunu mu? Çocukları ekrandan alalım! Olumsuz içerikler mi yayınlanıyor? 77 ilde çocuk istismarcılarına operasyon Çocuğa istismar suçu artıyor 18 yaşın altına indi! Ciddi hastalıklara yol açabilir Göçün korkunç yüzü! Yalnız çocuklar Asla yalnız büyümesinler Vicdanları neden sömürüyorlar? Türkiye obezitenin pençesinde Sadece 30 bini eğitim alıyor, otizmlinin derdi bitmiyor 14 yaşındaki çocuğun babasından yürek yakan feryat: Kızımın ellerini bağlayıp dövmüşler Antidepresan kullanımında büyük artış Tırın içerisinde büyük skandal: Küçük kız çocuğuna yaptıkları pes dedirtti! Pembe panjurdan adliye koridoruna Otizmlilere 27 yıldır el uzatıyorlar Bunun adı meydan okuma Geçmeyen öksürüğe dikkat Kabus geri mi geliyor? Zehirli midye! Yemeden önce iyi düşünün Sosyal medya tartışması, yasak mı kısıtlama mı? Tüm Türkiye öksürüyor SMA'da önemli olan erken tanı ve tedavi Bu sözü asla kullanmayın