Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Haberleri - Sayfa 3

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, çalışma ve sosyal güvenlik ilgili işlerden sorumlu olan bakanlık.

27 Mayıs 1934 tarih ve 2450 sayılı İktisat Vekaleti Teşkilatı ve Vazifeleri Hakkında Kanunla, bakanlık bünyesinde İş ve İşçiler Bürosu olarak ilk defa temelleri atıldı.

Çalışma Bakanlığı, 7 Haziran 1945'te devlet dairelerinin bakanlıklara ayrılması ile kurulmuştur. 22 Haziran 1945 tarihinde, 4763 sayılı Çalışma Bakanlığı'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun çıkarıldı.

Şu anki bakan olan Prof. Dr. Vedat Bilgin, T.C. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu başkan vekili ve cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak görev yaptı. 21 Nisan 2021 tarihinde çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı görevine getirilmiştir.

Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde! Bakan Işıkhan duyurdu: En düşük memur maaşı 33 bin TL olacak TÜİK verilerine göre temmuz ayında istihdam 318 bin kişi arttı Bakan Işıkhan: Depremlerden etkilenen illerimize 8,5 milyar TL destek verdik Sendikalardan yol haritası Bakanlık duyurdu: İaşe bedeli 170 liraya yükseldi Çalışma Bakanı Işıkhan'dan son dakika memur zammı açıklaması Rakam vererek açıkladı! SSK ve Bağ-Kur'lu emekliye zam geliyor Emekli maaşı zammında masadaki 2 formül Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri için bakanlıkta Zam pazarlığında son viraj... Milyonlarca memur ve emeklinin maaşı için son karar verilecek! Bakan Işıkhan duyurdu: 8 ilde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresi uzatıldı Memur-Sen'den bakanlık önünde eylem Milyonların gözü kulağı bugünkü açıklamada! Emekli ve memur zammında son viraj! SGK İl Müdürlüğü binasının çatısında çıkan yangın korkuttu Memur ve memur emeklileri için hükümetin zam teklifi belli oldu Üçer aylık zam talebi... 6,5 milyon memur ve emekli bu haberi bekliyor! 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde ilk aşama tamamlandı Bakan Işıkhan duyurdu: Deprem illerinde GSS kapsamında yapılan düzenlemeler 30 Kasım'a uzatıldı Doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneği başvurularıyla ilgili flaş açıklama Yüzde 110'luk zam talebi sonrası Bakan Işıkhan'dan ilk açıklama: İnşallah uzlaşacağız Sendikalardan çağrı...Kira yardımı sözleşmeye girsin Zamlı memur ve emekli maaşı ödeme tarihi! 2023 zamlı memur ve emekli maaşı ne zaman yatacak? Bakanlıktan borç yapılandırmasıyla ilgili açıklama