Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Haberleri

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, çalışma ve sosyal güvenlik ilgili işlerden sorumlu olan bakanlık.

27 Mayıs 1934 tarih ve 2450 sayılı İktisat Vekaleti Teşkilatı ve Vazifeleri Hakkında Kanunla, bakanlık bünyesinde İş ve İşçiler Bürosu olarak ilk defa temelleri atıldı.

Çalışma Bakanlığı, 7 Haziran 1945'te devlet dairelerinin bakanlıklara ayrılması ile kurulmuştur. 22 Haziran 1945 tarihinde, 4763 sayılı Çalışma Bakanlığı'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun çıkarıldı.

Şu anki bakan olan Prof. Dr. Vedat Bilgin, T.C. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu başkan vekili ve cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak görev yaptı. 21 Nisan 2021 tarihinde çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı görevine getirilmiştir.

Asgari ücrete zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan Haber Global'de yanıtladı Bakan Işıkhan'dan '1 Mayıs' açıklaması: Emekçiler samimi icraatların muhatabı olmalı Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması: İşçimizin alın teri Taksim Meydanı'na sığmayacak kadar büyük Fişteki KDV oyunu incelenecek Bakan Işıkhan duyurdu: Emekli maaşları Temmuz'da bir kez daha masaya yatırılacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan "milli gelir" açıklaması Çalışma Bakanı Işıkhan'dan emeklilere yeni müjde! Çalışmalar başlıyor Bakan Işıkhan: 31 Mart'tan sonra sosyal güvenlikte yapısal reformlar hayata geçirilecek Mesai saatleri kısalacak mı? Bakan Işıkhan'dan dikkat çeken açıklama geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan müjdeyi duyurdu: 1 milyar lira destek... SGK'dan "staj ve çıraklık mağdurları" hakkında açıklama Emekliler dikkat, tarih netleşti! Kim ne kadar maaş farkı alacak? Tek tek hesaplandı Bakan Işıkhan açıkladı: Sendikalar ile anlaşma imzalandı Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan kamu işçisine ek zam açıklaması Emeklilere ek zam, erken emeklilik, memur maaşları, asgari ücret, ev kadınlarına destek... İlave tediye ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor Sözleşmeli erlerin maaşları hakkında açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alacak Kim ne kadar alacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni zamlı maaşları tek tek hesaplandı! Bakan Işıkhan duyurdu: SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25 oldu Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiriyor... "Ek zam" talebi Bakan Işıkhan'a iletildi Bakan Işıkhan'dan "emekliler yılı" paylaşımı: Özel hizmetler sunmak için çalışmalar başlatacağız Bakan Işıkhan açıkladı: Kısa Çalışma ödeneğinde asgari prim ödeme gün sayısı 450'ye indirildi Çalışan anneye 50 bin 634 TL destek