Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Haberleri - Sayfa 4

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, çalışma ve sosyal güvenlik ilgili işlerden sorumlu olan bakanlık.

27 Mayıs 1934 tarih ve 2450 sayılı İktisat Vekaleti Teşkilatı ve Vazifeleri Hakkında Kanunla, bakanlık bünyesinde İş ve İşçiler Bürosu olarak ilk defa temelleri atıldı.

Çalışma Bakanlığı, 7 Haziran 1945'te devlet dairelerinin bakanlıklara ayrılması ile kurulmuştur. 22 Haziran 1945 tarihinde, 4763 sayılı Çalışma Bakanlığı'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun çıkarıldı.

Şu anki bakan olan Prof. Dr. Vedat Bilgin, T.C. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu başkan vekili ve cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak görev yaptı. 21 Nisan 2021 tarihinde çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı görevine getirilmiştir.

Bakan Işıkhan'dan flaş maaş zammı açıklaması: Kimse mağdur edilmeyecek Bakanlık duyurdu: Beklenen ödemeler, hesaplara yatırılıyor Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret sonrası flaş açıklama! 86 kalemi ilgilendiriyor Asgari ücrette kritik gün yarın! İşte masadaki zam oranları Asgari ücret zammında 'yüzde 6' şartı: Mehmet Şimşek’e sunulacak! Asgari ücrette kritik randevunun tarihi belli oldu! Asgari ücret ne kadar olacak? İşverenden flaş açıklama Ara zammın beklendiği "asgari ücret" nasıl belirleniyor? Milyonların beklediği zam için ilk açıklama Ev kadınlarına 1000 liralık bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Yeni Çalışma Bakanı Işıkhan'dan devir teslim sırasında işçilere mesaj Kabinedeki isimlerin kaçı tanıdık, kaçı yeni? Vedat Bilgin'den 'asgari ücret' açıklaması: 500 doların altında olmamalı Bakan Bilgin'den flaş "EYT" ve "asgari ücret" açıklaması Emekli maaşına kademeli zam! Bakan Bilgin detayları açıkladı Asgari ücret zammıyla ilgili rakamlar netleşiyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den 'asgari ücret' açıklaması Bakan Bilgin'den milyonlarca çalışanı ilgilendiren öneri: Mesai 6 saat olsun Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması Bakan Bilgin'den asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması Bakan Bilgin'den 'taşeron işçi' açıklaması: Meclis açılır açılmaz sorunu çözeceğiz EYT'liler ilk maaşları yatıyor! 2008 sonrası sigortalı olanlar dikkat! 5 yıl erken emeklilik geliyor Bayram ikramiyeleri ve emekli maaşlarının ödeneceği tarih belli oldu Bakan Bilgin'den, 'asgari ücrete zam' ve 'EYT'de ilk maaş' açıklaması